למה לבנות אתר בוורדפרס?

כשבעל עסק מחליט לבנות אתר, בחיפוש פשוט בגוגל הוא יראה שיש כל מיני פלטפורמות שמחיר הבנייה באמצעותן הוא שונה. ביטויים כמו אתר ב 300 ₪, קוד סגורפתוח נזרקים לאוויר ושום דבר לא ברור. במאמר זה נתמקד בתשובה לשאלה: למה לבנות אתר בוורדפרס ולא בפלטפורמות הזולות האחרות.
Depositphotos 521478198 L 1

ממשק ניהול פשוט

נכנסים באמצעות שם משתמש וסיסמא אל מאחורי הקלעים. שם, מוצאים מערכת אלגנטית ופשוטה שבאמצעותה ניתן לעדכן, להוסיף או למחוק תכנים. השימוש הוא קליל וכל אדם בעל יכולת בסיסית פלוס במחשב יכול לשנות את התכנים באתר שלו. ללקוחותינו, אשר מקבלים שירות תחזוקת אתרי וורדפרס, יש גישה לניהול תכנים ולא גישה לניהול טכני. בצורה הזו, בעל האתר לא בטעות יחריב את כל העבודה הקשה שלנו.

מערכת בקוד פתוח המאפשרת גמישות

מערכת וורדפרס, היא בעצם אתר פועל. אמנם צריך לעצב ולבנות את הכל אבל הבסיס כבר קיים. דבר זה חוסך המון זמן וכסף בפיתוח אתר שלם מ-0.
במקרה הזה, קוד פתוח, אומר שהקבצים של וורדפרס נגישים לכולם, בחינם. בצורה הזו, ניתן לעשות במערכת שינויים ולהוסיף לה יכולות ופונקציונליות לפי בחירתנו. הגמישות מתבטאת ביכולת הפיתוח. אם באפשרותך לפתח יכולת מסוימת, תוכלי גם לחבר את היכולת הזו לוורדפרס. כך שאם חשקה נפשך בליצן שקופץ מתוך קופסה, דורך על הטקסט ומשנה לו את הצבע אז זה אפשרי, עם קצת (או הרבה) פיתוח.

קהילה גדולה ופיתוחים מוכנים

כתוצאה ישירה מהעבודה שהמערכת היא פתוחה, החלו מפתחים ליצור יכולות חדשות. היכולות האלו נוספות לאתר באמצעות פלאגינים. לדוג', פיתחו פלאגין שמייצר קודים של אבטחה לקבציי הליבה, פלאגין שמעלה את הביצועים של האתר ועוד.
יד ביד עם העלייה ביכולות של וורדפרס עלתה גם הפופולאריות שלה. מפתחים רבים משתמשים במערכת ומבינים אותה. מפתחים אלו חברים בקהילות גדולות ברשתות החברתיות ובאינטרנט בכלל. הם מייעצים אחד לשני, עוזרים בפתרון בעיות ותורמים לפיתוחים נוספים המרחיבים את היכולות של המערכת.

מערכות נפוצות בקוד סגור

יש גם מערכות נוספות, שהן לא בקוד פתוח. מערכות אלו, פותחו ע"י חברות מסוימות על מנת ליצור לקוחות שבויים. ברגע שבעל אתר בחר להשתמש במערכת בקוד סגור, הוא בעצם התחייב למפתח המערכת בתשלום חודשי כלשהו. התשלום החודשי מתבטא באחסון או בפיצ'רים מסוימים.
זה נכון, גם מי שבוחר לבנות אתר בוורדפרס משלם אחסון ועל פיצר'ים מסוימים. יחד עם זאת, ההבדל הוא שאם הוא לבסוף יבחר לעשות שינויים ולאחסן במקום אחר, הוא לא יצטרך לבנות אתר מחדש. סיטואציה כזאת מתרחשת הרבה מאוד פעמים במערכות הקוד הסגור.
החיסרון המשמעותי ביותר מבחינתנו במערכות בקוד סגור, הוא חוסר הגמישות. לרוב אין גישה לקבציי המקור ואי אפשר לעשות פיתוחים נוספים, כך שמי שאוהב ליצנים, שישכח מזה.
דוגמאות לפלטפורמות לבניית אתר בקוד סגור: WIX, SquareSpace, weebly, siteBuilder ועוד רבים וטובים.

מערכות נוספות בקוד פתוח

לוורדפרס יש מתחרים, אמנם הם לא באותה רמה אבל עדיין הם קיימים.

  1. ג'ומלה – היא מערכת בקוד פתוח אשר הוצגה לשוק כשנתיים לאחר וורדפרס. למעשה, היא תפסה תאוצה כאן בישראל יותר מהר מוורדפרס, עד שפותח הפלאגין WooCommerce. פלאגין זה הכניס את האפשרות לחנויות וירטואליות בוורדפרס, מה שהזניק אותה בחו"ל ובישראל. ג'ומלה היא מערכת נוחה וגמישה, יחד עם זאת,  החיסרון שלה היא שיש לה עלויות פיתוח ותחזוקה גבוהות יותר מוורדפרס. הסיבה היא שנדרש פיתוח מונחה עצמים שנחשב ליקר יותר בשוק. מעבר לכך, לא ניתן למצוא הרבה מפתחים בנישה הזו, לכן העלויות עולות.
  2. דרופל – היא גם מערכת בקוד פתוח. היתרון המשמעותי של דרופל הוא הקלילות של הקוד. קוד זה דורש פחות משאבים כדי לממשו. לכן, באמצעותו אפשר לפתח אתרים מהירים יותר מוורדפרס. החיסרון של דרופל, בדומה לג'ומלה, הוא שאין הרבה מפתחים שמתמחים בו ולכן עלויות הפיתוח בדרופל גבוהות יותר.
  3. מג'נטו – אחרונה חביבה, מתוך הפלטפורמות הנפוצות, היא פלטפורמת מג'נטו. באמצעותה אפשר לבנות אך ורק חנויות מקוונות, היא לא מיועדת לאתרי תדמית כלל. מה שכן, תתפלאי, למרות שמאמר זה מתרכז בלמה לבנות אתר בוורדפרס, בשלב זה נרצה להמליץ על מג'נטו. כן, כם, אנחנו רוצים לפרגן. במידה והתכנית שלך זה להקים חנות וירטואלית, המכילה 2,000 ומעלה מוצרים ייתכן ותעדיף פלטפורמה זו. פלטפורמת מג'נטו, עובדת בצורה חלקה ומהירה יותר מוורדפרס באתרים עם כמות מוצרים גבוהה. יחד עם זאת, קשה יותר לקדם אותה בגוגל.

הגיע הזמן לשדרג את האתר שלך?

המחיר לבנות אתר בוורדפרס

ככלל, אתר תדמית בוורדפרס צפוי לעלות בין 4,000 – 30,000 ₪.
ההפרשים במחירים מאוד גדולים, הסיבה לכך היא שיש כמה פרמטרים שקובעים את המחיר:

  1. ניסיון אנשי המקצוע- פרילנסר שהתחיל לעצב או לבנות אתרים לפני כמה חודשים ייקח סכומים נמוכים. חברה גדולה עם משרדים בתל אביב שפועלת כבר 20 שנה תבקש סכומים גבוהים יותר.
  2. איכות התוצאה הסופית- ישנם בוני אתרים (כמונו למשל), שלא מתפשרים על מהירות האתרים שהם בונים, אז משקיעים אנרגיות רבות באופטימיזציה תוך כדי פיתוח האתר. מי שמשקיע בבחירה מושכלת של חלקי האתר כך שיעבדו בהרמוניה אחד עם השני לטווח ארוך גם יבקש מחיר גבוה יותר עבור הפיתוח.
  3. ייחודיות ומחשבה מושקעת- כדי להגיע לרמה עיצובית גבוהה, רצוי וכדאי לעשות מחקרי שוק, קהל יעד ובכללי לחקור את השוק בו האתר יפעל. ככל שהמחשבה גדולה יותר, התוצאה תהיה מיוחדת יותר ומכאן עלות בניית האתר תהיה גבוהה יותר.

במאמר "מחיר בניית אתר ב 2019" אפשר לעשות חישוב כמה יעלה לבנות אתר בוורדפרס או בכל פלטפורמה אחרת.

יש גם חסרונות

בחיים לא הכל מושלם, גם למערכת וורדפרס יש את החסרונות שלה:

  1. עלות- לבנות אתר בוורדפרס שהוא מהיר יותר, יפה יותר עם אנימציות מיוחדות יגרור עלות גבוהה יותר. על גבי המערכת עדיין יש צורך בפיתוח, לכן, כדי להגיע לרמה גבוהה מאוד יש להשקיע עוד כסף.
  2. תחזוקה טכנית חודשית– וורדפרס כאמור, היא מערכת שמורכבת מפלאגינים, ערכות נושא וקבצי ליבה. יש לעדכן אותם פעם בחודש לפחות על מנת לשמור על האתר מאובטח, מהיר ועם הפיצ'רים החדשים. כאן אפשר ללמוד מהי תחזוקה טכנית חודשית לאתר.
  3. צורך במעצב ומפתח– בעל אתר ללא רקע טכני שבוחר לעשות אתר לבד, ימצא את עצמו עם אתר ברמה נמוכה מאוד מבחינת עיצוב. לכן, יש צורך באנשי מקצוע כדי להוציא אתר ברמה מספקת.

אתרים ברחבי העולם שנבנו על וורדפרס

אתה לא היחידה שמתכנןת לבנות אתר בוורדפרס. רבים טובים עושים את זה בזמן שאתה קוראת את המאמר. למעשה, בשנים האחרונות, תאגידי ענק בחרו בוורדפרס כפלטפורמה לפיתוח האתרים שלהם. ביניהם שמות כמו פייסבוק, קוקה קולה, וולט-דיסני, מייקרוסופט, איי.בי.אם, מרצדס, טויוטה ועוד עשרות אלפי חברות ענק.

לבנות אתר בוורדפרס זה עדיף

אלא אם כן התקציב שלך מאוד דליל, אין סיבה נראית לעין למה לבנות אתר בפלטפורמה אחרת. וורדפרס היא מערכת גמישה, עם המון אופציות ואפשר להפוך אותה כמעט לכל מה שרוצים. מה גם שהאתר יהיה הנכס שלך, מה שלא יקרה בפלטפורמות אחרות.
בחברה שלנו אנחנו מתמחים בבניית אתרי וורדפרס ברמה גבוהה, מוזמןת להיכנס ללינק ולהתרשם מעבודות שעשינו.