בקצרה, כמה עולה להחזיק אתר אינטרנט?
שירות | מחיר | למי מתאים |
---|---|---|
דומיין | 70 ₪ לשנה בממוצע | חובה לכולם |
אחסון | 0-500 ₪ לחודש | חובה לכולם, מחיר תלוי בגודל האתר ובצרכיו |
תחזוקה טכנית בסיסית | 249-399 ₪ לחודש | מומלץ לכל בעל עסק שרוצה שקט נפשי |
שיפורים לאתר | 500-2,500 ₪ לחודש | לעסקיןשרוצים להתפתח ולשפר את עצמם באופן קבוע |
כפי שניתן לראות, על השאלה כמה עולה להחזיק אתר אינטרנט אפשר לענות בכלליות, כי טווח המחירים די רחב ולא כולם צריכים את הכל. בהמשך המאמר נפרט בהרחבה כך שכל בעל עסק יוכל לתפור לעצמו את החבילה.
ובהרחבה, כמה עולה להחזיק אתר אינטרנט ב-2024?
לפניכם הפירוט המלא אודות ההוצאות השופטות, וסיכום ההוצאות לפי סוג האתר.
דומיין
הדומיין הוא הכתובת של האתר, מה שאנשים מקלידים בשורת הדפדפן כדי להגיע אליכם ומה שחשוף לעיני כל. לצורך הדוגמה, הדומיין שלנו הוא digita.co.il. העלות הממוצעת היא 70 ₪ לשנה וזה הופך את הדומיין להוצאה הקבועה הכי קטנה שלכם באתר. אתם ודאי יודעים שיש מספר אפשרויות לסיומת של דומיין, כך שאם הכתובת שרציתם תפוסה – ניתן לנסות למצוא אותה עם סיומת אחרת.
אחסון לאתר
אפשר לומר שאחסון הוא האח החורג של הדומיין, ויש אפילו חברות שיציעו לכם אחסון ודומיין יחד. בניגוד לדומיין, העלות של האחסון היא לא גנרית אלא נגזרת מגודל האתר שלכם, מהנתונים שלו וכמובן הפלטפורמה בה החלטתם לבנות את האתר שלכם. ובקיצור, מחיר אחסון של אתר תדמית קטן יהיה נמוך מאחסון של אתר מכירות. מחיר אחסון יכול להתחיל מ-10 ₪ בחודש ויכול להגיע עד מאות שקלים. אצלנו תקבלו אחסון חינם כחלק משירות של תחזוקת אתר אינטרנט.
הפלטפורמה בה יושב האתר
בין אם החלטתם לבנות את האתר שלכם בוורדפרס ובין אם בוויקס, ששתיהן פלטפורמות חינמיות בבסיס שלהן, יתכן שתצטרכו להוציא כסף על תוספים שנחשבים די בסיסיים או על תבניות עיצוב שהן קצת מעל הממוצע ברמה שלהן. כמה זה יעלה לכם? זה יכול להסתכם בדולרים בודדים ועד עשרות דולרים בחודש. נלך על משהו בסיסי, 15 דולר בחודש. עדיין אין לכם אתר? אנחנו נותנים שירות של בניית אתרים לעסקים.
הוצאות ייחודיות לאתר מכירות
אם אתם בונים אתר מכירות זה ידרוש מכם עוד הוצאות קטנות, אבל זאת לגמרי הוצאה לצורך הכנסה. ראשית, תשלום בסיסי על אתר המכירות. בוורדפרס לא תשלמו על תוסף ווקומרס, אבל בשופיפיי כן. מסלול הבסיס עומד על 39$ בחודש. הוצאות נוספות שכרוכות בהפעלה של אתר מכירות הן בכל הנוגע לסליקה ולחשבוניות. המחיר יכול להיגזר מסכום העסקאות, או להיות במודל של מחיר בסיס + אחוז מכל עסקה. בהיבט החשבוניות, המחיר יכול להיות לפי מספר מסמכים, ויש עוד אפשרויות. זה תלוי במחזור הצפוי וכמה משתלם לגופים הפיננסיים לעשות אתכם עסקים. בהערכה, תשלמו 50-100 ₪ נוספים בחודש לצורך הפעלה של אתר מכירות.
אז כמה עולה להחזיק אתר אינטרנט?
- אם אתם אתר תדמית נחמד – תשלמו, בהערכה גסה, 20-30 ₪ בחודש כדי להחזיק את האתר שלכם באוויר. מכיוון שגם אתר תדמית הוא אתר עסקי, ההמרות שלו מתבטאות בלידים והתקשרויות. מדובר בהוצאה מינורית לעומת ההכנסה הצפויה
- אם אתם אתר מכירות עם שאיפות גדולות – תשלמו מחיר התחלתי של 200 ₪, והיד לגמרי נטויה
תחזוקת אתר אינטרנט בשוטף
לאחר שענינו על השאלה כמה עולה להחזיק אתר אינטרנט ודיברנו על ההוצאות הבלתי נמנעות, יש צד נוסף. התחזוקה השוטפת של האתר היא ברוב המקרים ההוצאה היותר משמעותית, אבל היא גם זו שנותנת לאתר את זכות הקיום שלו. מה זה אומר? זה אומר שללא תחזוקה שוטפת, האתר ילך וידרדר ואולי אפילו לא יתפקד בחלקים שלו. חוויית המשתמש תהיה גרועה, נשים ינטשו את האתר מהר מדי, ואם מדובר באתר מכירות – הם ינטשו בשלבים שונים של הרכישה. ובמצב כזה, בשביל מה בכלל להחזיק אתר?
תחזוק אתר זה חובה?
אם אתם רוצים לדעת כמה עולה להחזיק אתר אינטרנט באופן אמיתי, זה חייב להיות חלק מהמאמר שלנו. אבל מעבר לזה, תחזוק אתר כולל פעולות שמבוצעות לאתר בשגרה, כמו גיבויים, ניקוי בסיס נתונים, מעקב אחר פעילות התוספים, ניטור זמן אוויר, תיקון נפילות ועוד מגוון פעולות הכרחיות כדי לשמור על אתר בריא. חלק קטן מהדברים אפשר לעשות עם ידע טכני מסוים, ובשביל חלק אחר תצטרכו אנשי מקצוע. האם תחזוקת אתר אינטרנט זה חובה? השאלה היא האם עבור העסק שלכם אתר אינטרנט הוא חובה. אם אתם לא יכולים בלי, אז אתם צריכים תחזוקה שוטפת.
מה המשמעות של אתר ללא תחזוקה שוטפת?
אנחנו ממש לא רוצים להפחיד, אבל כבר היו לנו מקרים. ברגע שאנחנו לוקחים אתר תחת החסות שלנו ונותנים לו שירות תחזוקה בשוטף, אנחנו הופכים להיות מעין שותפים שלכם. זה אומר שנעמוד לשירותכם כשתצטרכו אותנו בתוך כמה רגעים ונהיה שם כדי להציל את העסק, תרתי משמע. רוצים דוגמאות? בבקשה:
- מנכ"ל חברת סטארט-אפ שאנחנו עובדים עמו שנים, עמד להציג למשקיעים שלו מסמכים שנמצאים באתר החברה, אך נתקל בבעיה בפתיחת הדפים. בתוך דקות ספורות צוות האתר שלנו טיפל בבעיה ואפשר את קיום הפגישה. על הזמינות והשירות שלנו ראיתם בטבלה למעלה כמה משלמים. אבל מה מרוויחים? עסקה בשווי 8 מיליון דולר.
- לקוחה העונה לשם מירי (שם בדוי) חוותה ירידה בהיקף של 30% במכירות, וביקשה מאיתנו לבדוק אם יש בעיה באתר שגורמת לזה. ארבעה חברי צוות נכנסו בו זמנית לאתר כדי לבצע רכישה "דמה". בתוך זמן קצר הם עלו על הבעיה: עובד של מירי עשה שינוי בתזמון של אחת ממודעות המבצעים, מה שגרם לגולשים לראות מחיר יקר יותר ולצאת מהאתר.
- במסגרת שירות תחזוקת אתר אנחנו מפעילים מערכת ניטור אוטומטית שמוודאת שהאתר פעיל ובמילים אחרות שהוא "באוויר". אם ישנה בעיה, אנחנו מקבלים התרעה. זה קריטי תמיד מסיבות תדמיתיות, ובמיוחד עבור אתרים שמפעילים קמפיין ושולחים אנשים לאתר שלהם. ואופס, הדף לא זמין. לאורך השנים הגיעו אלינו לקוחות שלא תחזקו את האתר שלהם בקביעות, והיו כל כך שקועים בענייניהם עד שלא ידעו שהאתר שלהם מושבת למשך ימים ואפילו שבועות. הנזקים התדמיתיים והכלכליים היו עצומים.
הנה כל מה שכלול במחיר ניהול אתרים של דיגיטה
- שדרוג תוספים \ תבנית \ קוד ליבה – התוספים השונים באתר הוורדפרס (בממוצע 25 תוספים לאתר) פותחו כל אחד ע"י מפתח אחר. המפתחים משחררים עדכוני גרסה בצורה אינטנסיבית יחסית. בלי לשדרג, האתר יאט, יתיישן ויהיה בו פרצות אבטחה
- חידוש רישיון לתוספי פרמיום – ישנם תוספים בתשלום שנתי. יש לחדש להם הרישיון ולעיתים להוריד אותם ממקום מיוחד כדי להעלות את הגרסה החדשה לאתר
- גיבויים יומיים ושחזור במידת הצורך – כל שרת עושה גיבויים אוטומטיים 10-14 ימים אחורה. בדיגיטה אנחנו מבצעים גיבוי בשרת חיצוני לתקופה של 90 יום אחורה. זה חשוב בעיקר למקרים של תקיפת סייבר משמעותית שעלולה למחוק את האתר, אך לא רק. גם במקרים של תביעות, כשרוצים להוכיח פעילות שבוצעה מזמן
- ניטור זמן אוויר ותיקון נפילות – נועד למנוע מצבים של אתר לא פעיל. במקרה של נפילת האתר, איש המקצוע מקבל התרעה ורץ לטפל בתקלה. קריטי במיוחד באתרי מכירות ואתרים שנותנים שירות ומחויבים בפעילות שוטפת
- אחסון אתר – אחסון הוא הפלטפורמה בה הקבצים יושבים, ללא אחסון האתר לא יעבוד
- ניטור אבטחת האתר – ביצוע בדיקות אבטחה שכוללות וירוסים, פגיעויות, פרצות אבטחה ורשימות שחורות של גוגל. קריטי במיוחד באתרים שמאפשרים סליקה או שומרים פרטים רגישים
- ניקוי בסיס הנתונים
- ועוד
מחירון תחזוקת אתר ב Digita
מסלול LITE – 249 ₪ + מע"מ לחודש
אתרי תדמית (רואה חשבון, פסיכולוגית, חדר כושר וכו'), אתרי פורטפוליו (אדריכלית, סטודיו לקעקועים, מספרה וכו'), בלוגים קטנים ועוד, שלא מתעדכנים בתוכן לעיתים קרובות ולא מבוצעים בהם שינויים עיצוביים בתדירות גבוהה. במילים אחרות, אתרים שברוב הזמן הם סטטיים. אתרים מן הסוג הזה זקוקים לתחזוקה בסיסית ובנוסף כמות התקלות שלהם נמוכה מאוד, ולכן בנינו עבורם חבילה מינימלית ומשתלמת.
עלות שעות עבודה נוספות – 450 + מע"מ לשעה.
מסלול PREMIUM – 399 ₪ + מע"מ לחודש
אם דרוש לך שנטפל בתקלות באתר באופן מידי, נבצע מחשבה מתמדת על שיפור האתר שלך או שישנה דרישה לשעות עבודה מרובות בחודש – עדיף לבחור במסלול פרמיום כי העלות לשעה נמוכה יותר. המסלול הזה מתאים לאתרים דינמיים כמו אתרי חדשות, אתרי מכירות, סטארטאפים ואתרים שמריצים קמפיינים וזקוקים לשירות צמוד.
עלות שעות עבודה נוספות – 350 + מע"מ לשעה.
מה אפשר לעשות עם שעות העבודה?
בכל אחד מהמסלולים המוצעים אצלנו אנחנו נותנים שעות עבודה טכניות כלולות במחיר, ושעות עבודה נוספות בתשלום אטרקטיבי. הנה חלק מהשירותים עליהם ניתן לנצל את שעות העבודה:
- תיקון תקלות טכניות
- ניהול וכתיבת תוכן
- עיצוב ובנייה באלמנטור
- הדרכות בצ'אט/וידאו/טלפון
- שיפור מהירות וביצועי האתר
- פיתוח יכולות חדשות באתר
- התנהלות מול גוגל