7 טריקים לשיפור מהירות אתרי וורדפרס

אנשים מעדיפים ואוהבים אתרי אינטרנט מהירים, במיוחד גולשים ולקוחות פוטנציאליים. הם מצפים שהאתר ייטען תוך 2 שניות או פחות, אחרת, יעברו לחפש את שחשקה נפשם באתר אחר. חשוב מאוד שחוויית הגלישה באתר הוורדפרס שלך תהיה ידידותית למשתמש. חלק מהחוויה מתבטאת בטעינה מהירה של הדפים באתר. היום, נלמד כמה שיטות שיכולות להפוך את דפי אינטרנט להרבה יותר מהירים ממה שחשבת שאפשרי. המשך לקרוא וגלה כיצד שיפור מהירות אתרי וורדפרס הופך גולשים ללקוחות מרוצים שחוזרים שוב ושוב לאתר.
Depositphotos 646008148 L 1

לפני הכל, חשוב לציין כי ציונים באתרים כמו Pingdom, Google Page Speed ו- GTmatrix הם יחסית חסרי חשיבות. זה נכון שיש שם הערות שעוזרות ב-שיפור מהירות אתרי וורדפרס. יחד עם זאת, להיות אובססיביים לציון 100 בכלים האלו מבזבז זמן יקר, חבל, אין לזה באמת משמעות. מה שבאמת חשוב זה זמן טעינה אמיתי. זה באמת מה שיעשה את ההבדל בין גולשים מרוצים לגולשים כועסים. גולש רוצה אתר מהיר, בעל האתר רוצה ציון גבוה בדר"כ. יש פיצ'רים כמו צ'אט בוט שמוציא לידים מהאתר, גוגל אנליטיקס, פייסבוק וכו' אשר תורמים לחוויית משתמש טובה יותר. לצערנו, הם מקלקלים את הציונים בכלי מדידת המהירות. תמיד תזכרו, כל עוד מהירות הטעינה אצל הגולש היא בסדר לציון אין משמעות. כדי לדעת מהי המהירות האמתית אצל הגולש בישראל תריצו בדיקה ב- Pingdom מהשרת בפרנקפורט, לזה תוסיפו 0.2 שניות וזה המהירות שהגולש הישראלי מקבל.

ראשית, חשוב לבחור שירות אחסון אתרים ברמה גבוהה

שיפור מהירות אתרי וורדפרס מתחילה בתשתית חזקה, אמינה, יציבה ומהירה- השרתים המאחסנים. כדי להפיק את המרב מחברת האחסון עדיף לבחור חברה שהמאפיינים שלה יתאימו לצרכים של האתר שלך:

  1. מיקום פיזי של השרתים – חשוב לבחור חברה שהשרתים שלה ממוקמים פיזית באזור ממנו מגיעים הגולשים שלך. לדוגמה, אם המבקרים הצפויים שלך יגיעו מישראל, עדיף לבחור חברה שיש לה שרתים במרכזי נתונים הממוקמים אסטרטגית בישראל. זה נכון גם אם התכנון הוא להקים אתר המיועד לקהל באיחוד האירופי, בארה"ב או בכל מקום אחר לצורך העניין.
  2. סוג השרת – בהתאם לתקציב שלך, עדיף לבחור בשרתים פרטיים (שרת ייעודי או שרת וירטואלי) מאשר שרתים שיתופיים. שרתים וירטואליים או ייעודיים מבודדים את האתר שלך, כך שמבחינת ביצועים ואבטחה זה יתרון משמעותי. כמובן, ששרתים פרטיים עולים יותר לכן הזכרנו את עניין התקציב. ישנם שרתים בעולם שגם כאשר הם שיתופיים הם מראים ביצועים של שרתים פרטיים כמו השרתים של גוגל-קלאוד או אמזון. לבעלי האתרים יהיה קשה לעבוד מול גוגל-קלאוד או אמזון כי מודל הגבייה שלהם מסובך מאוד וצריך הבנה טכנית ורקע טכנולוגי על מנת לנהל את השרת. לכן לרוב יש צורך לעבוד עם גורם מתווך, איש שרתים שיכול לתת לכם שירות.
    כאן אפשר ללמוד על ההבדל בין שרת פרטי, וירטואלי או שיתופי. (מאמר באנגלית).

מבחינת מפרט טכני של שרת נחפש שרתים בהם:

  1. מספר ה- CPU וה- RAM הוא גבוה
  2. שטח האחסון מבוסס SSD
  3. מאגר מידע מבוסס MariaDB
  4. השרת מריץ תכנת NGINX. לאחר שנים של ניסוי וטעייה מצאנו כי שרת שמבוסס בחלקו על NGINX וחלקו על APACHE מפיק את הביצועים הגבוהים ביותר.
  5. ישנה תמיכה ל PHP7
  6. ישנה תמיכה בפרוטוקול התקשורת HTTP/2
  7. השרת מבצע דחיסה באמצעות Gzip

בכל הקשור ל-שיפור אתרי וורדפרס, מפרט טכני כזה יכול כבר לעשות 90% מהעבודה. לשרתים של גוגל-קלאוד ואמזון יש מפרט טכני כזה וגם רשת פרטית עם כבלים תת-ימיים להעברת המידע בעולם.

כך יכול בעל אתר ללא רקע טכנולוגי לאחסן את האתר בגוגל-קלאוד.

חבר את האתר לרשת להעברת מידע- CDN

זוהי רשת של שרתים שפזורים ברחבי העולם, רשת זו מאחסנת קבצים סטטיים של אתרים שמתחברים אליה. השרתים הללו שומרים את הקבצים הסטטיים של האתר אצלו כדי שבביקור הבא של גולש מהאזור, השרת יוכל להעביר את הקבצים ישירות אליו מבלי שיהיה צורך לעבור שוב דרך השרת המקורי. רשת כזו תורמת למניעת יצירת צווארי בקבוק כאשר יש גם תנועה רבה לאתר. לרוב, רשת כזו מציעה בתשלום נוסף ביצועים גבוהים יותר ואבטחה נגד מתקפות האקרים. ישנם כמה רשתות פופולאריות כאלו כמו: CloudFlare, MaxCDN ועוד.
טיפ קטן, אם תוכלו לטעון את קבצי ה- JS כמו JQuery מ- CDN זה יכול להיות גם מעולה.

הגיע הזמן לשדרג את האתר שלך?

אופטימיזציה של הקוד והקבצים

אחד הדברים הכי חשובים לעשות כדי לדאוג ל-שיפור מהירות אתרי וורדפרס הוא למטב את הקבצים והקוד של האתר. כאשר נושא זה יבוצע בצורה טובה, מהירות המעבר בין דף לדף באתר ידהים את הגולשים.

  1. הקטנה של קבצי HTML, CSS ו- JS (באנגלית Minify) – דחיסה מקטינה את גודל הקבצים, כך יש פחות משקל לטעון. חשוב לשים לב לגבות את האתר לפני שמבצעים שינויים כאלו. הסיבה היא, שבחלק לא מבוטל מהמקרים פעולות שכאלו עלולות לשבור את מבנה האתר.
  2. אחד קבצי CSS ו- JS (באנגלית Combine) – ומקם כמה שיותר מהם בתחתית העמוד חוץ מאלו שחשובים לחלק העליון של הדף שרואים ברגע שנכנסים אליו. פעולה זו מקטינה את כמות הבקשות מהשרת ותורמת לעלייה מהירה יותר של הדף.
  3. דחה טעינת קבצי JS (באנגלית Differed) – כך קבצי JS ייטענו רק שהדף יסיים לעלות ובינתיים הגולש כבר יוכל לראות את הדף.

אופטימיזציה לתמונות

לרוב, אנחנו משקיעים זמן לא מועט בהקטנת תמונות ודחיסתם, כאשר לקוחות מבקשים שנעשה שיפור מהירות לאתרי הוורדפרס שלהם. גודל הדף לרוב מצטמצם ב 20%-90% כתוצאה מכך. כיצד עושים אופטימיזציה כזו? כך:

  1. שימוש בגודל נכון לתמונות –לדוג', במידה ויש צורך בתמונה בגודל מסך מלא, רוחב התמונה שמעלים צריכה להיות 1920PX. אין שום סיבה לעלות תמונה שהיא גדולה מכך, אלא אם כן האתר יהיה מוצג גם על מסכי טלוויזיה. במידה ויש לכם תוסף כלשהו שמציג תמונות בגלריה, שימו לב שגודל התמונות הנטענות הוא מתאים לגודל בפועל במסך.
  2. שימוש בטכניקות כמו lossless או lossy – על מנת לדחוס את התמונות לפני שמעלים אותם. אנחנו ממליצים על lossless כיוון שכיווץ מסוג זה בעצם מפשיט את התמונה ממידע מיותר כמו תאריך הצילום, לוקיישן וכו' שמתווספים לתמונה בעת צילום. אפשר גם להשתמש בפלאגינים לדחיסה. אנחנו תמיד מעדיפים להשתמש בכמה שפחות פלאגינים ולכן ממליצים לבצע את זה באמצעות הכלי החינמי ברשת: tinyPNG.
  3. שימוש בפורמט המתאים – יכול לעשות פלאים. קחו את המשפטים הבאים ככללים מנחים: תמונות ממצלמה צריכות להיות Jpeg. בכל הקשור לקריקטורות עדיף להשתמש בפורמט SVG, אם אין אפשרות להמיר את הקריקטורות ל SVG אז השתמשו בPNG. לא לשכוח לדחוס את התמונות לפני ההעלאה. אם בחרתם ב- PNG, שימו לב שלעיתים אפשר להוציא את הרקע הלבן ולהשתמש ברקע שקוף במקומו, פעולה זו תקטין את משקל התמונה.

נקה את האתר מרכיבים מיותרים

  1. הסרת פלאגינים מיותרים מהאתר יגרום לפחות קוד וקבצים להיטען.
  2. היכן שאפשר, מחק פלאגינים והשתמש בקוד או שירות חיצוני במקומו. לדוג' דחיסת תמונות בשירות חיצוני במקום פלאגין כפי שציינו קודם בסעיף של אופטימזציה לתמונות.
  3. החלפת פלאגינים איטיים בפלאגינים מהירים. במידה וקיימים 2 פלאגינים שמבצעים את אותה פעולה אך אחד מהם מהיר יותר אז כמובן עדיף להשתמש בפלאגין המהיר יותר.
  4. ניקוי הדאטאבייס מהודעות ספאם, מאמרים ודפים שנזרקו לפח. בנוסף, אין צורך להשאיר יותר מידי גרסאות של מאמרים לאחר ששונו, 2-3 זה די והותר. לבסוף, מחיקת אופציות שמורות וטבלאות הדאטאבייס המיותרות, אל דאגה שהפלאגינים יצטרכו אותם הם ישוחזרו.
  5. ניקוי האתר מקבצי CSS ו- JS מיותרים דרך functions.php.

התאם את האתר למובייל

רוב הגולשים היום נכנסים ממובייל. נקודה חשובה מאוד ב-שיפור מהירות אתרי וורדפרס היא התאמה של האתר למובייל ואופטימיזציה כללית גם למובייל. איך עושים זאת? ראשית ניתן להשתמש ב media queries על מנת לטעון תמונות שונות למובייל שיהיו בגודל המתאים, אחרת תמונות של מסך גדול ייטענו במובייל. שנית רצוי להגדיר cache מתאים למובייל. בהמשך המאמר נלמד מהו cache ואיך הוא תורם ל-שיפור מהירות אתרי וורדפרס.

הגדר cache באתר

ישנם כמה וכמה סוגים של קאש: דפדפן, דאטאבייס, שרת, אובייקט, DNS וכו'. במאמר זה לא נגלוש להבדלים ביניהם אך אם חשקה נפשך להבין את ההבדלים ניתן להרחיב את הידע במאמר על זיכרון מטמון (קאש) באתרי אינטרנט. מה שכן, ברמת העיקרון יש 2 קטגוריות עיקריות: שרת ודפדפן. מומלץ מאוד להשתמש בכל סוגי הקאש האפשריים ברמת השרת, כך משימות שבוצעו ודפים שנטענו לא יצטרכו לעבור שוב עיבוד בשרת מה שיחסוך זמן. פנו למארח שלכם או מנהל האתר ובקשו ממנו שיפעיל את כל סוגי הקאש שהוא מספק. אנו ממליצים להשתמש בשירות CDN ובפלאגין WP-rocket.

לסיכום, שיפור מהירות אתרי וורדפרס זה סופר חשוב!

נכון, זה קצת עבודה לעשות, אבל היי, לא יותר עבודה לנסות להסביר ללקוחות למה האתר לא זז ולשכנע אותם לרכוש מכם?
ממליצים בחום לבצע את כל מה שציינו במאמר זה, במידה ותזדקקו לעזרה בכך תוכל לפנות אלינו. נשמח להכיר ולעזור לך לוודא שהלקוחות שלך יהיו יותר מרוצים באמצעות שירות שיפור מהירות אתרי וורדפרס שלנו.
בנוסף, השרתים שלנו ממוקמים בישראל ושייכים לפלטפורמה של גוגל-קלאוד, אם תרצה אתר במהירות האור בוא לבקר בדף האחסון שלנו וגלה כיצד נוכל לדאוג לאתר שייטען בפחות משנייה אחת.
מכירים דרכים נוספים ל- שיפור מהירות אתרי וורדפרס? אנו מזמינים אתכם לשתף את הידע שלכם אתנו.